Saturday, 15 September 2012

[USM] 3 Acara Serentak di Kampus Induk Malam Ini.

Malam 15 September 2012 akan menyaksikan 3 acara dijalankan serentak di Universiti Sains Malaysia Kampus Induk.

3 acara tersebut ialah Malam Apresisasi Siswa Merdeka, Night at the Muzium dan Galeri Tuanku Fauziah(MGTF) dan perlawanan bola persahabatan pasukan USM(pelajar). Paling mencuri tumpuan adalah Malam Apresiasi Mahasiswa Merdeka yang hampir keseluruhannya disertai pelajar-pelajar baru USM dan dibantu oleh pelajar-pelajar senior. Pada Malam Apresiasi Siswa Merdeka ini, para pelajar baru akan melakukan persembahan dan akan dinilai oleh juri-juri. Para pelajar baru ini juga akan bersaing antara satu sama lain mengikut desasiswa masing-masing. Acara ini akan dimulakan pada jam 8.30 malam.

Night at the Muzium dan Galeri Tuanku Fauziah juga bukanlah acara sembarangan. Diletakkan di bawah proram Re: Generation, sebuah program di bawah 1Malaysia Contemporary Art Tourism. Program ini bukan sahaja melibatkan para pelajar USM, malah orang luar juga dijemput sekali untuk menghadiri sekali ini. Program ini telah bermula semalam dan akan berakhir pada hari esok, dan slot Night at the MGTF akan diadakan malam ini bermula jam 8.00.

Bagi penggemar sukan bolasepak pula, anda berpeluang untuk menonton perlawanan persahabatan bolasepak melibatkan pasukan pelajar USM. Pasukan tersebut yang menjalani sesi pemilihan pada minggu lepas akan memulakan aksi pada malam ini. Perlawanan akan bermula sekitar jam 8.00 malam dan anda semua dijemput hadir untuk menonton perlawanan tersebut.

"Lebih telus, lebih wibawa".No comments:

Post a Comment